Ingrediente:
1 kg rosii
5 morcovi
patrunjel radacina cu tot cu frunze
ceapa verde
3 catei de usturoi
cimbru verde
busuioc verde
sare de mare grunjoasa
ulei de masline
piper mozaic
sare de mare
Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in doua.
Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala.
Se pun toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sarea de mare, piper, crengute de cimbru, busuioc si se stropesc cu ulei de masline.
Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da tava la cuptor pentru 30 - 35 minute pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
Se scoate tava din cuptor,se lasa putin sa se raceasca, apoi se pun paseaza rosiile in blender .
Se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia si putin ulei de masline.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de cateva crutoane de paine.
S-aveti pofta!
sursa: http://www.gustos.ro