Ingrediente:
1 ceapa
1 l lapte (depinde cat vreti sa fie de multa)
3-4 dovlecei (depinde de marime)
marar
1 lingura faina
1 lingurita otet
putin zahar
Se spala ceapa, se curata si se toaca marunt.
Dovlecei se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita se pune putin ulei si se caleste ceapa. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga mararul tocat, se lasa putin, se adauga laptele si apoi dovleceii cat sa fie acoperiti bine (nu neaparat un litru de lapte) si se lasa la fiert pana cand se inmoaie dovleceii.
Se adauga sare, piper si zahar.
Se amesteca intr-un bol faina cu un pic de lapte pana devine o pasta, apoi se adauga putin cate putin din laptele in care sunt si dovleceii pana cand aducem pasta la temperatura mare pentru a nu se forma cocoloase, apoi turnam pasta peste compozitia din oala.
Mai lasam cateva clocote pe foc pana se ingroasa apoi luam de pe foc si adaugam otetul.
Pofta buna!
sursa foto: http://www.retetebucatarie.co