Ingrediente:
8 cepe
4 vinete
1 dovlecel
8 gogoşari
2-3 morcovi raşi
2 gutui rase
1 kg fasole boabe
1 castron de roşii foarte coapte
1 legătură de frunze de ţelină
8 foi de dafin
piper
coriandru pudră
chimen pudră
sare
ulei
1 lingură de miere
Mod de preparare
Pune cu o seara inainte fasolea in apa, iar a doua zi fierbe-o fara sa zdrobesti boabele. Nu stiu chiar cata fasole am pus ca nu am cantarit-o. Putea fi mai multa, dar asta e!Scurge-o de apa.
Curata vinetele, taie-le cubulete, sareaza si lasa la scurs.
Curata ceapa si taie-o marunt. Pune ulei cat sa se poata face bine, fara sa se arda. Pune si gogosarii feliute sau cubulete si caleste bine.Adauga morcovii si gutuile curatate si rase.
Adauga vinetele si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete. Vezi cate rosii pui, ca trebuie sa fie lichid si pentru fasole.
Pune in cratita cam de 8l la cuptor si amesteca din cand in cand. Cand toate sunt fierte, adauga boabele de fasole. Daca e prea sec, mai pune niste bulion. Adauga si mirodeniile, potriveste de sare si mai fierbe vreo ora. La sfarsit, adauga mierea ca rosiile au aciditate.
Daca vrei picant, pune si niste ardei iute. Poti pune ce mirodenii vrei, dupa gustul propriu.
Pune in borcane cu capac si inchide bine.
Sterilizeaza borcanele in 2 zile cate 30 de minute.
sursa: http://www.gustos.ro